Älgjakt!

Äntligen har älgjakten börjat. Har jagat 5 dagar nu. Gått med Meja 3 dagar i Allsjärv utan resultat. Hon går runt fötterna och far om hon känner älglukten. Men inga skall. Tror hon är rädd för älgarna. Men hon har fått vara med och lukta på döälgarna vi skjutit och då skäller hon och är morsk. Nå vi får avvakta.

Idag har vi jagat "hemma" i Kamlunge. Hade Björn så klart :) Han tog upp en stooooor ko med 2 kalvar som sprang rakt på oss. 10 meter ifrån oss fick hon syn på oss och vinklade. Tyvärr hann Henrik inte skjuta, han stod närmast, jag stod bakom honom. Det gick fort. Björn kom i alla fall och fortsatte i spåren och en passare sköt en kalv och kopplade sen Björn = bra! :) Sen satte vi oss på pass Henrik och jag. Jag satt på ett hygge och efter en timme eller så kom det ut en tjur på hygget och jag sköt. Den sprang 200 meter nere i kanten på hygget och jag sköt ett till skott. Då såg jag arslet där den stod och så tippade den. Var bara första skottet som tog. Men den var då stendöd. Hade mina nya kulor, Rhino. Fungerade mycket dåligt i min 9.3*57. Kulan hade inte alls svampat, såg ut som en helmantlad. Så jag blev lite besviken, de var ju skitdyra!! :) Nå jag får plocka fram mina oryxar och woodleigh då.
5 minuter efter att jag skjutit tjuren satt jag och pratade med svärfar i telefon. Så vänder jag på huvudet, då står det en liten ko på hygget 100 meter från mig. Den hade jag också kunnat skjuta om jag inte suttit i telefon, men jag hade nog inte idats skjuta den ändå. Var inte så sugen på det.

Sammanlagt har jag sett 7 levande älgar idag! Inte illa!

Nya tag i morgon. Då ska vi jaga i Bjumis, även Meja ska få följa med och vara i hundgården hos Magnus så hon finns nära ifall vi skjuter nåt så hon får se uti nå döälgar.

Fick världens nackspärr idag också så vi får se om jag kan fara i morgon. Har legat på spikmattan och det kanske blev lite bättre. Ska be Henrik massera lite också :)

Höres!

RSS 2.0