Äntligen

Äntligen har jag varit och klippt mig!!! Det blev inte så kort som jag eventuellt hade tänkt men det blev betydligt kortare och jag är helnöjd! Jag lät frisören klippa som hon ville efter en lite kortare beskrivning på hur jag vill ha, d v s, kort, busigt och LÄTTSKÖTT :)
Här är resultatet:



Lite olika vinklar. Vad tycks? Nu är det lockar fram i stället för lockar bort :)

Så det var det.
Bjuder på lite nytagna bilder på smågummorna också som jag hittade i kameran när jag la in frisyrkorten.



Nathalie väntar på mat.



Cornelia också :)

Det var det för nu.
Kram!

Fortfarande långhårig

Jaha jag är fortfarande långhårig. Men inte länge till :) Om 2 timmar ska man ju till frissan. Spännande! Ni kanske förstår att jag längtar eftersom jag tjatar så :) Hoppas bara jag blir nöjd efteråt.
Jag skulle ju fara ut och springa med hundarna nu innan jag far till Ökx, men det sket sig :) Jag blev lat och tänkte typ "Jag kanske far i kväll istället" fast jag vet ju mycket väl att det inte kommer att ske i mrökret haha. Snacka slö människa! Stackars hundarna! Nå jag får återgälda dem senare nån gång, typ till helgen.
Jag har fått en ny "last". Beställde en kokbok med LCHF-kost som jag ju äter nu och där hade de ett recept på Coleslaw som såg så gott ut att jag slängde ihop den genast och gissa om den var god!!! Tänker på dig Idag när jag äter Coleslaw, vet ju hur mycket du gillar det :) Kommer ihåg från skolan :) Så då vet ni att det är supergott i alla fall. Äter det i stället för potatis och pasta och sånt och det är då garanterat mycket godare :)
Vet ni hur god den här kosten är egentligen? Jag skulle aldrig längta efter potatis, pasta, ris, godis etc. Allt sånt sug har bara försvunnit av sig själv. Det är ju helt otroligt att jag INTE är sugen på godis. Tidigare var jag ju en riktig liten gottegris :) Det kanske syns haha.
Nåväl... Nu ska jag gå och kamma mig och slänga i mig lite mat (coleslaw och köttfärssås) sen bär det av norrut!

See ya!

Skidor

Okej. Idag har det varit en väldigt lugn dag. Efter frukost drog jag och barnen iväg till Kalix och hälsade på min kära far en sväng. Sen for vi på Coop och så köpte pappa skidor åt Cornelia. Hon är så glad över det. Hennes förra har ju gått sönder. Så i morgon kväll ska vi nog ta och prova dem. Måste justera lite i bindningen bara.
Efter middagen for vi till Gunvor och Taisto (Henriks mamma och hennes man) och hälsade på. Det var trevligt. De hade ju gofika som vanligt men jag var ståndaktig :) Gunvor hade stickat sockar åt Cornelia som hon fick. Jättefina!
Måste lägga in en bild på tröjorna hon hade stickat åt flickorna i julklapp. De är såååå fina. Med katter på. Ska komma ihåg att fota.
I morgon är det dagen D för klippningen. Är inte 100% säker men det kommer nog att bli ganska så mycket kortare i alla fall. Skönt! :) Så jag skjutsar barnen till dagis, sen tänkte jag fara ut och springa med hundarna och så duscha och iväg till Överkalix. Blir spännande.
Har köpt biljetter till Sangisrevyn idag också. Tänkte att vi skulle drista till och se den som vanligt :) Lördag den 14 februari blir det. Sista föreställningen.
Nå det var väl ungefär vad den här dagen bjudit på. Lägger in en bild på en nyklippt i morgon :)

Natti!

Frisyr?



Tror ni jag skulle passa i den här frisyren? Jag vill ju ha nåt coolare och mer livligt än mitt trista hår.


CNC

På Måndag börjar jag då min utbildning till CNC operatör. Gissa om jag längtar. Äntligen får man göra nån nytta som förmodligen gynnar en själv i framtiden i form av ett hyfsat bra jobb. Ååååå!! Skoj skoj! Var på Lernia idag och han jag pratade med var verkligen helskön. Han var så positiv och sa att han skulle göra allt han kan för att jag ska få ett  jobb. Så söt :)
Så då får vi se hur det går. Är ju som lite annat än jag läst tidigare. Det här är ju mer praktiskt så det ska bli jättespännande att se hur det går. Men jag tror det går bra :)
Då vet ni det!

Kram!

Gulliga bebisar

Sitter här och läser olika bloggar och ser en massa söta små bebisar. Nästan så man blir sugen på en till hihi. Då var jag tvungen kolla på lite kort från när mina var så där bebisaktiga :) Sötisar. Tänk vad fort de växer. Shit alltså! Kanske måste skaffa en sladdis om några år :) Nä det orkar vi nog inte haha.



Cornelias första natt i spjälsängen :)



Sötis Cornelia 3 veckor gammal.



Nathalie bara några dagar gammal



Goungarna!



Cornelia läser en bok för Nathalie. Lite söta de är alltså.
Cornelia tror att hon är så stor när hon blivit storasyster :)

Kram!

Akupunktur

Jaha då har jag varit på akupunktur och lite tillknakning hos Mats. Nu känns det bra. Hoppas det hålls så nu men det känns som att jag kommer tillbaka nästa vecka :)
Lämnade barnen på dagis i morse och sen hem och dammsuga och vika tvätt så nu känns det lite bättre :) Sen tänkte jag fara och springa nu efter jag varit hos Mats men så ringde de från AF och sa att jag kunde fara på studiebesök på Lernia idag inför utbildningen. Så jag ska dit kl 12. Blir spännande. Sitter hos mamma nu. Gjorde en liten stopp här och slängde i mig lite lunch så nu är jag redo för studiebesöket. Får skriva mer om det sen. Känns i alla fall jäkligt skönt att ha någonting på G nu. Har varit hemma så himla länge nu. Så jag längtar!
Annars är det lugnt. Fryser som vanligt, men det är ju som sagt som vanligt så... Hade nog behövt den där springturen så man får upp värmen lite. Få se om jag ids fara i kväll. Enda kruxet är att det är så mörkt haha. Det är inga gatlysen efter den ödevägen jag brukar springa och inne i byn där det är upplyst kan man ju inte visa sig när man är lika vältränad som jag hahahahaha. Nå vi får se.
Nu ska jag fara mot Lernia och kolla läget. Sen hämta småtrollen från dagis.
Ha de!

Arbetsfömedlingen

Var ju på arbetsförmedlingen idag. Och jag fick så positiva besked där. Låter som att jag får börja utbildningen till CNC operatör snart. Det var ingen kö dit och jag ska bara dit på ett möte först och kolla lite med lärarna. Sen är jag igång. Det ska bli såå skoj! Hoppas jag får jobb sen också. Allra helst skulle jag ju vilja börja jobba på ToolTech här i Töre. Hur fint hade det inte varit? Men vi får se. Bara jag nu kommer igång med utbildningen. Blir spännande. Är ju som motsatsen till allt jag läst tidigare.
I morgon ska jag till Mats igen med min rygg. Den blir fan aldrig bra tror jag. Är så less på att ha ont hela tiden. Gnäll gnäll. Men jag hoppas det blir bra i morgon.
Sen ska jag till Överkalix och klippa mig på Torsdag. Jippiie!! Det ska bli så skönt. Men jag vet inte om jag bara ska ta topparna eller hur jag ska göra. Är sugen på att klippa kort. Det är så skönt att ha kort hår. Men jag vet inte om jag vågar göra det. Tänk om jag ångrar mig. Ja jag vet att det växer ut igen, men nu har jag ju sparat det långt och det är inte så lite att göra med det. Man måste ha tålamod och det har INTE jag :)
Lägger in en bild på hur jag ser ut nu. Ursäkta om jag ser lite förstörd ut. Jag skyller på att jag grinat till Bonde söker fru :)



Kom med tips på hur jag ska klippa mig. Snälla! :)

God natt!

Bröllop

Jaha då har jag varit på bröllop i kväll :) Satt och storlipade till Bonde söker fru - Bröllopet :) Jo jag vet att jag är löjlig, men jag är så förbaskat känslig. Fick ju lite flashbacks från vårat bröllop då och hur jäkla nervös man var. Förstår om de var nervösa när hela Sverige satt och tittade :) Men men... De kunde ju fläska på när det var TV4 som betalade.
Så nu tycker jag att alla mina vänner ska gifta sig fort som f-n och bjuda mig så jag får gå på ett "live" bröllop :) Jag har aldrig varit på ett bröllop i hela mitt liv, förutom mitt eget och det räknas inte :) Jag vill ju sitta i kyrkbänkarna och gråta lite, inte stå där framme och hålla på att kissa ner mig av nervositet :) Jaja jag hoppas alla tar till sig min önskan :)
Och lyllo Ida som är en duktig fotograf och får gå på en massa bröllop och fota. Inte ens det kan jag ju ;)
Nå nu ska jag sluta klaga på det. Men jag håller tummarna för att jag får gå snart i alla fall (peak till alla) :)
Lägger in en bild på oss från den stora dagen D. Det var en härlig dag det där!


Orkade inte söka reda på någon bättre bild. Den här får duga :)

Ny vecka

Jaha då var det en ny vecka igen. Dagarna bara flyger fram tycker jag. Har skjutsat barnen på dagis till kl 9 och nu sitter jag och filosoferar framför datorn ett tag. Borde egentligen dammsuga, men det vet ju alla hur roligt det är så jag sitter här i stället :) Ska snart fara på arbetsförmedlingen. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får gå utbildningen till CNC-tekniker som jag tänkt. Håll tummarna! :)
Sen ska jag och lämna blod också. Blir spännande att se vad jag har för blodvärde. Har ju inte kollat det på ett tag och sist låg det på nästan 160 så det blir skoj att se om det fortfarande är lika högt. Man är ju nästan dopad hihi.
Måste handla också när jag ändå är i Kalix. Trist! Men ett måste! Idag ska jag göra pannkaka á la LCHF d v s utan mjöl. Den består av ägg, grädde, keso, bacon, smör och ost. Gott va! :) Det känns som att man kommer bli riktigt mätt av en liten bit bara.
Sen vet jag inte. Är ju fortfarande sugen på att köpa en ny telefon men men... Kanske väntar lite till :)
Skulle verkligen behöva köpa mig en ny plattång också. Tycker den jag har är så dålig. Den luggas och allt. Aj!

Nä nu ska jag börja göra mig i ordning och dra till arbetsörmedlingen.

Bye!

Jakt

Idag har Henrik varit och jagat toppfågel. Det gick inte så bra. Han såg bara en tjäderhöna. Men han såg något som var ganska intressant också, nämligen lodjursspår. Så han följde efter spåren med skidorna en bra bit och loet hade passerat genom vårt jaktområde och vidare mot grannmarken. Jaha, då vet vi att det finns såna här också. Har hört att de har sett något i Kamlunge tidigare men inte mer än så.
Sen har vi lånat Svensk Björnjakt del 1, Svensk lodjursjakt del 1 och nån vildsvinsfilm av svärfar Magnus :) Henrik ser björnfilmen nu men jag ids inte. Får se den en annan gång.
Jag har varit väldigt hurtig jag. Har varit och sprungit 5 kilometer med Meja. Men hon var då så slö så jag fick bara bli irriterad. Det ska tilläggas att jag är inte så snabb och vältränad men jag fick nästan dra med henne. Höll på bli galen. Hon borde ju bli glad av att få komma ut. Det var i alla fall hur härligt som helst ute. 5 minus och så snöade det lite. Njuta! :)
Nu är Cornelia på gympa med mormor så jag slapp fara. Skönt de :) Håller på att göra fisksoppa som jag sprang och kollade till. Det hade kokat över lite men inte så farligt :) Så är det när man sitter här och skriver :)
Nu ska jag göra lite annat och sen blir det middag när de kommer hem från gympan.
Kram!


Snö

Jaha idag har det snöat. Så nu är Henrik och Cornelia ute och skottar snö. Själv är jag lat och sitter här och skriver :) Nathalie sover en stund. Hon var lite grinig efter middagen så jag tänkte att hon får ta igen sig lite. Idag har det varit lugnt. Har haft ont i nacken som strålat upp i huvudet så jag somnade nog till en stund på soffan när Nathalie tog sig en liten tupplur. Det blev faktiskt bättre efter det. I morgon ska jag till Mats igen. Skönt. Hoppas det släpper lite.
Ska på arbetsförmedlingen också på "basinformation". Helt värdelöst men man måste ju dit för att inte bli avstängd. Sen tänkte jag släppa Meja i bjumis på hemvägen efter nån väg eller skoterspår så hon får springa av sig lite.
Idag var det 4 älgar här nere i skogen så jag gick ut med Meja, men hon såg dem inte haha. Det var rätt så hård vind åt fel håll så hon kände dem inte heller. Och hon hörde dem inte heller haha. Gick inte så bra. Jag tänkte ju se hur hon regerade när de var nära. Eller ja de var väl 150 meter bort men ändå :) Vi får göra ett nytt försök om vi ser dem igen. Så ska jag vänta lite och låta dem komma närmare.
I kväll blir det mys. Orkar inte göra nåt. I morgon ska man upp med barnen på dagis så ska försöka att somna i tid också.

Bye!

Utställning

Go kväll.

Usch vad trött jag var även i kväll. Sov en halvtimme och det var välbehövt. Få se om jag kan somna till natten nu :) Nåväl. Har anmält Meja till hennes första utställning nu också. Den 1 mars kommer hon att ställas ut i Överkalix. Då får ni hålla tummarna :) Men det går nog bra. Hon är sååå fin lillgumman min hihi. Annars har det varit en hyfsat lugn dag. Vart till Kalix och handlat och nästan köpt mig en ny mobiltelefon. Men jag lyckades hejda mig där :) Men jag känner på mig att jag snart kommer falla för frestelsen. Funderar på en C905 eller C902. Kanske jag tar 902:an p g a snikenhet vi får se :) Eller så någon annan, eller så ingen alls haha. Jag vet inte. Men sassan var ju väldigt nöjd med sin 905:a så... :)

Ja jag orkar inte skriva så mycket mer nu. Ska försöka sova snart tänkte jag. Ska lägga in lite mer kort här nån dag också.

Ha de!

Tjolahopp

12 timmar

Halloj!

Måste bara börja med att berätta att jag sovit över 12 timmar i natt. Somnade kl 19.30 och steg upp kl 8.00 på morgon. Fatta! Jag var sååå trött igår kväll. Måste ha varit sjuk eller nåt för jag gick typ in i en vägg. Nå det var skönt. Men vet inte om jag känner mig så utvilad idag ändå hehe. Måste ju uppdatera mig om idrottsgalan också eftersom jag tyvärr missade den.
Idag är barnen på dagis igen. Nathalie hade varit lite smågrinig igår så jag sa att de får ringa om det fortsätter så får jag åka dit. Får hoppas det går bra. Det skär ju i hjärtat om man vet att ens barn saknar en när man inte är där. Nåväl, det gick då bra att lämna henne i alla fall. Cornelia var som vanligt glad och uppåt. Skönt det :)
Har knåpat ihop ett collage också som vi skulle lämna in till dagis med de närmaste. På barnens collage blev det bilder på Cornelia och Nathalie (såklart), mamma och pappa, mormor, morfar, morbor Mikael, farmor, farfar, Buffy, Meja, Björn och Thelmisen hihi.
Det blev ganska fint faktiskt. Satte lite glitterlim och stjärnor också :) Ska lämna in det idag så får vi se.
Igår var jag hos Mats och fick akupunktur. Det var INTE skönt :) Men det är kanske lite bättre nu. Fast jag ska dit på Torsdag igen för att försöka få bukt med nacken. Hoppas det släpper snart.
Försöker komma på nåt att äta till veckan också! Är det ingen som har något bra förslag på en god och enkel maträtt? :) Please!
Ska söka lite recept på nätet. Blir då lax en dag för det var jag så sugen på :) Nä nu ska jag försöka få fram nåt recept.
Hörs!

Bye!

Aj!

Hej hå!

Ursäkta om jag inte skrev något igår. Det var en mycket seg dag och jag gjorde typ ingenting. Såg lite skidskytte och så var jag på gympa med Cornelia. Lugnt med andra ord. Idag är jag "ledig" då jag har barnen på dagis. Kan säga att det är nog så skönt att få lite egen tid i bland :) Men ändå längtar jag efter dem :) Roligt det där. Nåväl, jag har i alla fall tagit mig en skogspromenad med hundarna i snön så de fick springa av sig. Testade sätta på Meja nypejlen för att prova den lite. Jag släppte båda hundarna tillsammans idag för jag tänkte att de ska få springa ordentligt. Så det bar av med en herrans fart direkt. Typ 10 km/h såg jag på pejlen. Och de for längre och längre bort. När de var 800 meter bort blev jag lite nervös eftersom det var första gången jag gick på det här stället och inte hade en aning om hur det såg ut framför oss så jag visslade. Då såg jag hur Meja kom närmare och närmare mig på pejlen så det var skönt. Hon är så duktig mattes gumma. Blev lite stolt att jag kunde kalla in henne på 800 meter :) Buffy kom i släptåg också. Men jag kommer INTE att släppa dem tillsammans nå mer. Man vet ju aldrig vad de hittar på när de är två. Och Buffy är inte känd för att vara så smart så... haha.
Nå... Klockan 13 ska jag till Mats och få akupunktur och så måste han bryta till i ryggen som vanligt. Det har hoppat ur läge. Men sen har jag så jäkla ont i nacken också. Känner på mig att jag kommer måsta gå dit ett par gånger innan det här släpper. Dyrt! :) Jaja inget att göra åt. Bara man slipper ha så jävla ont hela tiden. Så det är min dagsplanering så här långt. Sen hämtar jag barnen på dagis efter akupunkturen och så hem och busa lite innan middagen. Blir leverbiff och potatis idag. Eller inte potaits för mig, jag äter ju inte sånt nu för tiden :), men för resten av familjen.
Kanske hörs sen!

See ya!

Seg

Jaha då var det en ny dag igen. Jag tog mig lite sovmorgon till 11-snåret. Brukar ha tendens att göra det på helgerna när jag är bortskämd med att Henrik stiger upp med barnen. Har lite dåligt samvete för det men orkar inte stiga upp alltså :) Idag är vi lite sega. Henrik har ont i huvudet och känner sig lite förkyld, jag har också ont i huvudet och är jäkligt seg. Orkar knappt lyfta benen. Tänkte gå ut och gå med Meja men jag tror det får vara för nu. Ska fara till mamma och äta lite älgkött sen. Mikael skulle bjuda haha. Det vill jag se. Nog vet jag att det är mamma som får laga till det fast han bjudit in oss :)
Jag är ruksigt sugen på att klippa mig. Och det rejält! Vill klippa kort. Är så jäkla less på långhåret. Det ser ju så trist ut att ha långt hår tycker jag. Mycket tuffare att ha en kortare frisyr. Nå vi får se vad det blir av det. Kommer nog att tas en hel del av håret i alla fall. Sen ska jag försöka hitta lite bilder på familjemedlemmar för att vi skulle göra ihop ett collage åt flickorna på dagis med nära och kära så de kan berätta om det. Men jag har inga kort på datorn typ för jag har formaterat om den så jag måste leta i skivor. Jobbigt!! :) Jaja jag ska nog ta tag i det nu i alla fall så det blir gjort. Sen blir det skidskytte igen. Herrarnas sprint idag.

Kanske lägger in lite kort här sen när jag hittat dem :)

Ha det!

Kallt som f-n

Ni får ha överseende med att jag inte kommer skriva här så mycket i början. Kanske beror på att mitt liv inte är så intressant att skriva om :) Nåväl. Idag är det 27 minus och Henrik fick inte igång någon av bilarna på morgon så han fick hämtning från jobbet. Lyxigt! :) Jag har haft i motorvärmarna till båda två och provstartat men icke. Det finns inte nå kraft i bilarna. Så pappa och Mikael var hit och de tog med sig en batteriladdare så nu är den i på golfen. Få se om jag kan hämta Henrik eller om de får skjutsa hem honom. Jäkla skitkallvädret!! Jaja. Så kan det gå. Annars har det varit lugnt. Vi har varit inne jag och tjejerna eftersom vi är lite rädda för kylan :) Jag ska gå och se Skidskytte om 5 minuter. Damerna kör sprint. Blir spännande. Heja Sverige! :)
That's it for now. Over and out!

15 januari

Hej hej!!
Nu har jag gått och skaffat mig en blogg.  Eftersom jag p g a Ida blivit lite smått beroende av att läsa andras bloggar tänkte jag att jag måste väl skaffa mig en egen då :) Den här bloggen kommer nog att handla mycket om jakt och hundar. Men även om mitt vardagsliv och då blir det mycket familjeprat antar jag.
Huvudpersonerna i den här bloggen blir väl förutom jag själv som heter Cecilia och är 27 år, min man Henrik, 34, mina 2 små bustjejer Cornelia, 3 och Nathalie, 1. Och så våra hundar. Gråhunden Björn 8 år, Jack Russeln Buffy, 1.5 år och Karelska Björnhunden Meja snart 1 år. Vi huserar i Töre.

Ha det gott tills vi ses igen!!



Meja

Cornelia och Nathalie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0